Bali avataan turisteille ehkä jo lokakuussa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronakriisi on johtanut matkustuskieltoihin eri puolilla maailmaa, eikä esimerkiksi Indonesiaan päästetä tällä hetkellä ulkomaisia turisteja. Matkustuskiellon päättämistä Balin saarelle suunnitellaan kuitenkin jo syksyksi.

Balin avaamista turisteille suunnitellaan näillä näkymin lokakuulle. Indonesian hallituksen mukaan koronatartuntojen ehkäiseminen on sarella hyvällä mallilla, sillä saarella oli perjantaina laskettu noin 343 koronatartuntaa ja neljä kuolemantapausta. Vastaavasti koko Indonesiassa tartuntoja on laskettu 16 496 kappaletta ja kuolemantapauksia 1 076 kappaletta.

Balin lisäksi turisteille saatetaan lokakuussa avata Yogyakartan kaupunki ja Riausaaret. Matkailijoiden suosiman Balin talous on pitkälti riippuvainen turismista. Reuters-uutistoimiston mukaan koko Indonesian turistien määrä laski maaliskuussa jopa 60 prosenttia edellisvuotiseen verrattuna, ja Kiinalaisten turistien määrä laski jopa 97 prosentilla.