Demi Lovato: ”Vahva ihminen hakee apua mielenterveysongelmiin”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia vaikuttaa mielenterveysongelmien varmaan lisääntymiseen, koska ihmiset ovat kotikaranteenissa ja uhkakuvat saattavat aiheuttaa ahdistusta. Yksinäisyys ja sosiaalinen eristäytyminen voivat olla suuria hyvinvoinnin nakertajia. Tämän tietää myös mielenterveystyön puolesta puhuva laulaja Demi Lovato.

Nainen sanoo, että kaikki ongelmiinsa rohkeasti apua hakevat ovat vahvoja ihmisiä. Moni hakee matalalla kynnyksellä apua esimerkiksi kehon raajan murtumiseen, mutta mielen murtuminen saatetaan kokea häpeällisenä. Todellisuudessa avun ja hoidon hakeminen myös psyykkisiin ongelmiin on vähintään yhtä tärkeää kuin fyysisiin sairauksiin.

Demi Lovato on ollut mukana perustamassa The Mental Health Fund -nimistä järjestöä. Se auttaa ihmisiä edesauttamaan mielenterveyden hyvinvointia koronaviruksen aikana. People-lehti kertoo naisen panostaneen omaan mielenterveyteensä kuntoilemalla ja kävelylenkkejä tekemällä. Hän myös joogaa ja harrastaa valokuvausta.