90-vuotias isoäiti julistettiin maailman vanhimmaksi pelitubettajaksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Konsoli- ja tietokonepelit eivät ole enää pitkään aikaan olleet pelkkiä lasten ja nuorten harrastuksia. Pelaamista voi harrastaa toden teolla vielä vanhallakin iällä, kuten japanilainen isoäiti Hamako Mori osoittaa.

90-vuotias Mori on julistettu Guinnessin ennätystenkirjan toimesta maailman vanhimmaksi pelitubettajaksi. Hänen vuonna 2015 Youtubessa aloittamallaan Gamer Grandma -kanavalla on 250 000 tilaajaa. Vaikka pelitubetus on isoäidille melko tuore innostuksen kohde, on hän harrastanut pelaamista jo 39 vuoden ajan.

Suosikkipeliensä joukkoon Mori listaa rikollisten maailmaan sijoittuvan Grand Theft Auto -sarjan, jota hän hehkuttaa sen elokuvamaisen tyylin ja lapsilta kielletyn sisällön vuoksi. Varsinaisen pelaamisen lisäksi vanhus harrastaa myös konsolien ja pelien keräämistä. Kokoelma on paisunut melkoisesti siitä lähtien, kun hän hankki ensimmäisen Cassette Vision -konsolinsa 1980-luvun alussa.