Ihastuttava video – pingviinit pääsivät tutustumaan taidemuseoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläintarhat on monissa maissa suljettu koronakriisin vuoksi. Ihmisiin tottuneilla eläimillä saattaa tulla tylsää autitoituneissa tarhoissa, mutta onneksi niillekin on keksitty erilaisia virikkeitä.

Kolme Kansas Cityn eläintarhassa asuvaa perunpingviiniä pääsi taannoin kokemaan jotain lajilleen ainutlaatuista. Ne pääsivät tutustumiskäynnille paikalliseen Nelson-Atkinsin taidemuseoon. Pingviinit saivat nauttia imperssionismin ja barokkitaiteen mesareiden töistä.

Museon johtaja Julian Zugazagoit kertoo olettaneensa, että pingviinit olisivat kiinnostuneet Claude Monetin rauhoittavista ja vettä muistuttavista töistä. Linnut vaikuttivat kuitenkin kiinnostuneen eniten barokkitaiteilijoiden, kuten Caravaggion maalauksista.