Netflix alkaa palauttamaan suoratoiston laatua normaalille tasolle

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelu Netflix ilmoitti maaliskuussa heikentävänsä elokuvien ja sarjojen laatua. Syynä oli palvelun lisääntynyt suosio ihmisten vietettyä tavanomaista enemmän aikaa kotonaan koronakriisin vuoksi.

Netflixin sisältö palaa kuitenkin lähiaikoina koronakriisiä edeltäneeseen laatuun. FlatpanelsHD-sivuston mukaan suoratoistopalvelun Eurooppalaisille käyttäjille aletaan jälleen tarjoilemaan 4K HDR -laatuisia elokuvia ja sarjoja enintään 15 Mb/s nopeudella.

Netflixin edustaja kertoo FlatpanelsHD:lle yhtiön työskentelevän parhaillaan internet-palveluntarjojien kanssa lisätäkseen kapasiteettiaan. Jo huhtikuun aikana kapasiteettia lisättiin nelinkertaisesti aikaisempaan verrattuna. Suoratoistettavan materiaalin laadun kerrotaan jo parantuneen ennalleen esimerkiksi Tanskassa, Norjassa ja Saksassa.