Twitter mahdollistaa trollaajien rajoittamisen – uusi ominaisuus käyttöön

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa on nähty viime vuosina ikävää kehitystä, jossa pieni joukko käyttäjiä on ottanut aktiivisen roolin nettikeskustelujen häiriköinnissä. Usein heidän kommenttinsa on tarkoitettu lähinnä aiheuttamaan eripuraa, mielipahaa ja hämmennystä. Ongelma on ilmennyt erityisesti Twitterissä, jonka käyttöä moni aktiiinen somettaja on jo tästä syystä vähentänyt.

Twitter

Nyt tilanne on muuttumassa, kun Twitter on antaa uudessa ominaisuudessaan mahdollisuuden rajoittaa päivitysten kommentointia. Ominaisuus toimii niin, että päivityksen kommentointimahdollisuuden voi halutessaan rajoittaa vain niille, jotka on mainittu kyseisessä päivityksessä. Rajoitus tulee valita erikseen viestin yhteydessä avautuvasta ikkunasta. Uusi ominaisuus on odotettu, sillä aktiiviset trollit aiheuttavat nykyisin kovasti mielipahaa muille.