Audi-kuski ajoi videolla yli 320 kilometrin tuntivauhtia – poliisi etsii tekijää

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Moottoriteillä saa Iso-Britanniassa ajaa maksimissaan 70 mailin, eli noin 110 kilometrin tuntivauhtia. Nyt paikalliset viranomaiset yrittävät paikantaa räikeää ylinopeutta ajanutta henkilöä.

Viraalina levinneellä videolla tuntematon autoilija kiihdyttää Audi-merkkisen autonsa hurjiin lukemiin moottoritiellä. Auto saavuttaa lopulta 201 mailin, eli yli 320 kilometrin tuntivauhdin. West Sussexin M23 -moottoritiellä todennäköisesti ikuistetun videon kuvaajan auton uskotaan olevan noin 100 000 euron arvoinen Audi RS6.

Iso-Britannian poliisit etsivät parhaillaan kuljettajaa. Iso-Britannian suurin rangaistukseen johtanut ylinopeus on Metro-lehden mukaan ollut 192 mailin, eli noin 308 kilometrin tuntivauhti. Nissan GT-R -auton kuljettaja sai teostaan 28 kuukauden vankeusrangaistuksen ja 10 vuoden ajokiellon.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.