Miehen dramaattinen muodonmuutos – näin koronavirus vaikutti ulkonäköön

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Koronaviruksen aiheuttama covid-19 -taudilla voi olla suuria vaikutuksia myös sen riskiryhmään kuulumattomille. Tämän sai huomata eräs San Franciscossa asuva 43-vuotias sairaanhoitaja.

Mike Schultz on yksi 38 ihmisestä, joiden uskotaan saaneen koronatartunnan osallistuttuaan maaliskuussa Miamissa järjestetyille Winter Party -festivaaleille. Hyvässä fyysisessä kunnossa ollut mies joutui kuudeksi viikoksi sairaalahoitoon hengityskoneeseen. Tauti vaati veronsa hänen keholle.

Schultz esitteli sosiaalisessa mediassa koronatartunnan hänellle aiheuttamaa dramaattista muodonmuutosta. Aikaisemmin 86 kiloa painanut mies painoi sairaalahoidon jälkeen enää 63 kiloa.

– Monien muiden tavoin luulin olevani niin nuori, ettei tauti vaikuttaisi minuun. Halusin näyttää sen voivan tapahtua kelle tahansa. Tauti voi vaikuttaa sinuun, olitpa nuori tai vanha ja olipa sinulla aikaisempia vaivoja tai ei, Schultz kuvaili Buzzfeed-sivustolle.