Mory Kante on kuollut – muistetaan ikonisesta hittikappaleesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Länsimaisessa musiikkikulttuurissa poikkeuksellisen suosituksi tähdeksi noussut Mory Kante on kuollut 70-vuotiaana sairaalassa. Valtaosa muistaa suosikkiartistin ikoniseksi klassikoksi nousseesta Yeke Yeke -kappaleesta, joka on soinut jo vuosikymmeniä aktiivisesti niin radioissa kuin klubeillakin.

Guinealais-malilaisen artistin läpimurtokappale Yeke Yeke (video yllä) muodostui maailmanlaajuiseksi hitiksi 1980-luvun lopussa, jolloin siitä tuli kansainvälinen hitti. Toisen tulemisen sama kappale teki 1990-luvulla, jolloin siitä tehtiin vuonna 1994 Hardfloorin toimesta uusi konemusiikkiversio (video alla). Uuden tulemisen myötä Mory Kanten jättihitti tavoitti kokonaan uuden yleisön, kun kappale alkoi soida klubeilla ympäri maailmaa.

Klassikon molemmat versiot soivat yhä tänäkin päivänä niin radioissa kuin klubeillakin. Mory Kante teki afrikkalaista musiikkihistoriaa, sillä vastaavaan maailmanlaajuiseen suosioon Afrikan mantereelta ei oltu kovin usein tätä ennen noustu. Mory Kante esiintyi Pori Jazzeilla vuonna 1999 ja vuonna 2008 Kaustinen Folk Music Festivaleilla.