Näin siili soittaa jazzia – menisi täydestä konsertissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jazz on erilaisia tyylejä sekoittavaa musiikkia, jossa ei välttämättä ole maallikon korvaan selkeää sävelkulkua tai rytmiä. Jazz-muusikot osaavat improvisoida säveliä keskenään siten, että muodostuu nautinnollinen kokonaisuus. Sitä pidetään yleisesti vaativana.

Nyt eräs siili on soittanut jazzia pianolla. Se on tosin soittanut sitä tietämättään, mutta melko mainiosti. Soittonäyte on taltioitu myös videolle.

Siili yksinkertaisesti kävelee pianon koskettimien yli samalla, kun taustalla on jazz-rytmejä. Video ei kestä kuin muutaman sekunnin, mutta se välittää olennaisimman viestin hyvin perille – jazz voi olla myös riitasointuja. Video on julkaistu jo vuosia sitten, mutta se on lähtenyt uusintakierrokselle netissä.