Suomen maakuntien parhaat pyöräilyreitit julkistettiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Nyt kannattaa suosia kotimaan matkailua. Polkupyöräily on kätevä, ekologinen ja ilmainen tapa tutustua eri paikkoihin. Pyöräliitto on julkaissut reittikokoelman nettiin, joiden avulla voi suunnittella polkupyöräretkiä Suomen eri maakunnissa.

Pyöräliiton julkaisemien karttojen joukossa on parin tunnin reittejä sekä pidempiä yön yli kestäviä retkiä. Vaihtoehdoissa on tuttujen ja suosittujen reittien lisäksi myös uusia tulokkaita. Esimerkiksi Kymenlaaksossa Kotkan-Haminan seudun pyöräreitit nostetaan retki-ideoihin mukaan.

– Pyöräreittien varrella on paljon erilaisia historiakerroksia. Kymijoki on ollut Suomessa rajajokena vuosikymmeniä ja välillä täällä on oltu Venäjän ja välillä Ruotsin puolella. Pyöräretkillä voi siis tutustua myös kiinnostaviin historian merkkeihin, sanoo Kari Taimisto Cursor Oy:stä. Cursor vastaa seudun matkailun kehittämisestä.