12-vuotias joutui pelottavaan kohtaamiseen karhun kanssa – selvisi kävelemällä hitaasti poispäin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karhun kohtaaminen luonnossa voi olla monille pelottava hetki. Kyseisessä tilanteessa panikointi ei kuitenkaan kannata, vaan suurikokoisen villieläimen kohdatessa pää tulee pitää kylmänä.

Viraalina levinneellä videolla 12-vuotias Alessandro on ollut perheensä kanssa kävelyllä Italian Malga Nuovassa joutuessaan yllättävään tilanteeseen. Alessandroa lähestyi karhu vain metrien päästä. Poika kuitenkin välttyi karhun hyökkäykseltä rauhallisen käytöksen ansiosta.

Pakoon juoksemisen sijaan Alessandro nähdään kävelemässä hitaasti ja mahdollisimman pienin liikkein poispäin karhusta. Yhdessä asiassa poika ei tosin noudattanut viranomaisten ja asiantuntijoiden ohjeistusta. Hän käveli pois selkä karhuun päin, kun taas yleisen ohjeistuksen mukaan katse tulisi säilyttää karhussa päin myös paikalta perääntyessä.