Voiko Facetunea käyttää huomaamattomasti? Nainen testasi ystävillään

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lehtien palstoilla nähdään usein kuvia, joissa ihmisten vartaloita ja kasvojen piirteitä on jälkikäsitelty melko rankallakin kädellä. Ihmisiltä onkin vaadittu melkoista medianlukutaitoa ja tarkkuutta siinä, että etenkin naiset oppivat huomaamaan muokatut kuvat ja olemaan vertaamatta itseään epäluonnollisen täydellisiltä näyttäviin vartaloihin.

Nykyään helppoja kuvanmuokkausohjelmia on saatavilla myös jo puhelimiin, mikä on aiheuttanut sen, että monet ovat alkaneet muokkaamaan ulkonäköään ja vartaloaan sosiaalista mediaa varten. Nyt As/Is -kanava julkaisi videon, jossa ihmisten tuli arvata mitkä kuvat heidän ystävästään olivat muokattuja ja missä hän poseerasi luonnollisena omana itsenään.

Selorm-niminen nainen yritti muokata kuviaan niin ovelasti, että edes hänen omat ystävänsä eivät osaisi arvata onko hän käsitellyt kuvia vai ei. Useiden kuvien kohdalla ystävät eivät osanneetkaan suoraan naisen ulkonäön perusteella kertoa onko kuvaa muokattu vai ei, minkä vuoksi he päätyivätkin etsimään vihjeitä ympäristöstä. Usein vartaloan muokatessa kuvan taustassa näkyy muutoksia, jotka paljastavat sen, että kuvaa on käsitelty.