Poliisilta vakava viesti suomalaisperheisiin – puhetta koulujen päättäjäisistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koululaisten kesälomat alkavat tulevana viikonloppuna. Vaikka todistustenjakotilaisuuksia tai valmistujaisia ei juurikaan juhlita, kokoontuvat nuoret todennäköisesti suosituille paikoille juhlistamaan kesälomien alkamista. Samalla päihteidenkäyttö voi yleistyä alaikäisten keskuudessa.

– Huoltajien on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä. Kun pelisäännöt on kotiväen kanssa selkeästi sovittu, juhliminen päihteetöntä ja poikkeusolosuhteiden rajoitukset huomioivaa, ovat tartunta- ja onnettomuusriskitkin pienemmät, rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnasta neuvoo.

– On hyvä edelleen tiedostaa, ettei vaara koronaviruksen suhteen ole vielä ohi, eli on syytä olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita.

Vanhempien on syytä olla tavoitettavissa koko päättäjäisviikonlopun ajan. Vanhemmat saattavat saada puhelun tuntemattomasta numerosta, jonka toisessa päässä on nuorisotyöntekijä tai muu viranomainen. Vanhempia usein pyydetään hakemaan nuoriaan pois tapahtumapaikoilta.