Donald Trump raivostui Twitterin faktantarkastuksesta – uhkaa sulkea somepalvelut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on uhkaillut sulkea sosiaalisen median palveluita tai rajoittaa niiden toimintaa. Syynä on Twitterin faktantarkastus koskien hänen viestejään.

Trump julkaisi twiitin, jossa hän kertoi postin kautta tapahtuvaan ennakkoäänestämiseen liittyvän suuri vaalivilpin mahdollisuus. Twitter kuitenkin lisäsi julkaisuun myöhemmin ilmoituksen, jossa väite kumottiin CNN ja Washington Post -uutissivustojen taholta.

Presidentti vastasi faktantarkastukseen uudella twiitillä, jossa hän syytti sosiaalisen median palveluita konservatiivien mielipiteiden vaientamisesta. Trump myös julisti olevansa valmis sääntelemään sosiaalisen median sivustoja rankalla kädellä tai jopa sulkemaan ne kokonaan.

Kyseessä oli CNN:n mukaan ensimmäinen kerta, kun Twitter puuttui Trumpin kirjoittamiin viesteihin. Palvelua on aikaisemmin kritisoitu haluttomuudesta puuttua presidentin valheellista tietoa sisältäneisiin julkaisuihin.