Pullo vuoden 1762 konjakkia huutokaupattiin – hinta kohosi yli 130 000 euroon

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi maailman vanhimmista säilyneistä konjakkipulloista on huutokaupattu jättihintaan. Sen myyntihinta kohosi 118 580 puntaan, eli noin 131 570 euroon.

Huutokaupattu Gautier-konjakki valmistettiin vuonna 1762. Kyseessä oli yksi vain kolmesta jäljellä olevasta Gautier-pullosta. Sotheby’s -huutokaupassa myyty, isoveljeksi kutsuttu pullo oli kolmikosta suurin.

Pikkuveljeksi kutsuttu Gautier-pullo huutokaupattiin New Yorkissa vuonna 2014. Pikkusisko-nimen saanut kolmas pullo on puolestaan esillä Gautier-museossa Ranskassa, uutisoi CNN.

Konjakkipullon entinen omistaja kertoo sukulaistensa tarjonneen 1800-luvulla kodin Alphonse-nimiselle orvolle. Alphonse lähti myöhemmin työskentelemään Ranskan Cognanin kaupunkiin ja palasi vuosikymmentä myöhemmin mukanaan kärryt täynnä konjakkipulloja. Nyt huutokaupattu Gautier-pullo oli yksi myöhemmin ensimmäisessä maailmansodassa kuolleen Alphonsen mukanaan tuomista pulloista.