Twitter sensuroi Trumpin väkivaltaisen twiitin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin miten Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uhkaili sulkea sosiaalisen median palveluita tai rajoittaa niiden toimintaa, koska Twitter ryhtyi faktatarkistamaan hänen viestejään ja varoitti valheellisista väitteistä. Nyt presidentin ja somepalvelun tilanne on tulehtunut entisestään, sillä Twitter on sensuroinut presidentin viestin.

– Tämä twiitti rikkoi Twitterin väkivallan ihannointia koskevia sääntöjä. Twitter on kuitenkin tehnyt sen ratkaisun, että twiitin pitäminen saatavilla saattaa olla suuren yleisön edun mukaista, somepalvelu ilmoitti päivityksen sijaan.

Twitter

Twitter päätti kuitenkin jättää viestin palveluun siten, että viestin saa esiin klikkauksella. Sitä ei kuitenkaan voi kommentoida tai tykätä. Sensuroidussa viestissä presidentti kommentoi poliisien surmaaman George Floydin kuolemasta käynnistyneitä mellakoita Minneapolisissa. Hän lupasi antaa jopa sotilaallisen tukensa kuvernöörille, jos tämä tarvitsee apua mellakoiden hillitsemiseksi.

– These THUGS are dishonoring the memory of George Floyd, and I won’t let that happen. Just spoke to Governor Tim Walz and told him that the Military is with him all the way. Any difficulty and we will assume control but, when the looting starts, the shooting starts. Thank you, presidentti kirjoitti.