Mies varasti invamopon Lahdessa – törttöili sillä 2,6 promillen kännissä keskustassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi otti kiinni erittäin päihtyneen invamopolla ajelleen miehen Lahden keskustassa perjantaina keskellä päivää. Mies oli ajellut invamopolla jalkakäytäviä pitkin. Jalankulkijat joutuivat väistelemään humalaista kuljettajaa.

Lisäksi mies oli kaatanut invamopon kesken ajelun. Poliisi otti hänet kiinni Vesijärvenkadun ja Aleksanterinkadun risteyksessä. Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 1,14 mg/l, mikä vastaa noin 2,6 promille humalaa. Lisäksi on syytä epäillä henkilön käyttäneen huumausaineita.

Mies ei pystynyt kertomaan poliisille syytä ajeluun tai sitä, mistä hän oli saanut kulkupelin käsiinsä. Kuljettajalla ei ole henkilökohtaista tarvetta invamopon käyttämiseen. Henkilö otettiin kiinni ja toimitettiin poliisin säilöön. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.