Nyt teki historiaa – maailman suurin sähkölentokone ensilennolla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokonevalmistajat eri puolilla maailmaa ovat kehitelleet viime vuosina ekologisempia vaihtoehtoja perinteisille lentokoneille. Yksi niistä on AeroTEC ja MagniX -yhtiöiden yhteistyönä kehittelemä eCaravan.

Yhdeksänpaikkainen eCaravan on toistaiseksi maailman suurin kokonaan sähkökäyttöinen lentokone. Cessna Caravan 208B -koneen sähkökäyttöiseksi muokattu versio nousi ilmaan ensi kertaa 28. toukokuuta. Koneella lennettiin sen ensilennon aikana 28 minuutin ajan Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltion yläpuolella.

eCaravan on varustettu 750 hevosvoiman Magni500 -käyttövoimajärjestelmällä. Yhtiöiden mukaan sähkölentokone ei ole ainoastaan perinteisiä malleja ympäristöystävällisempi, vaan sen käyttö tulee myös edullisemmaksi. UPI-uutissivuston mukaan MagniX-yhtiön sähkömoottorilla varustettu pienempi kone suoritti 15 minuutin ensilentonsa joulukuussa 2019.