Facebookiin uusi apuväline – helpottaa vanhojen ja nolojen julkaisujen poistamista

Digi · Tim Isokivi

Miltei jokaisen Facebook-käyttäjän aikajanalta löytyy julkaisuja, joista he hankkiutuisivat mielellään eroon. Nyt yhteisöpalvelu on lanseeraamassa apuvälineen joka helpottaa nolojen tai kyseenalaisten julkaisujen poistamista.

Facebookin Manage Activity, eli tominnanhallinta -ominaisuuden avulla käyttäjä voi hallita useita julkaisuja kerralla. Julkaisuja voi suodattaa esimerkiksi päivämärään, julkaisutyypin tai niihin merkittyjen henkilöiden perusteella.

Käyttäjä voi halutessaan poistaa julkaisut kokonaan tai arkistoida ne, jolloin ne ole esillä muille. Arkistoidut julkaisut on mahdollista palauttaa kaikkien näkyville myöhemmin. Poistetut julkaisut on mahdollista palauttaa 30 vuorokauden sisällä katumuksen iskiessä.

Manage Activity -ominaisuus ilmestyy ensin Facebookin mobiiliversioon ja Facebook Liteen sekä myöhemmin palvelun selainversioon. Ominaisuus ilmestyy palveluun 2. kesäkuuta 2020 alkaen. Osalle käyttäjistä se saattaa ilmestyä käytettäväksi myöhemmin kuin toisille.