Poliisi paljasti Malmin joukkotappelun syyn: Luvattomat Snapchat-kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Malmilla nähtiin toissapäivänä massiivinen joukkotappelu, johon osallistui noi 200 nuorta. Poliisi keskeytti välienselvittelyn, mutta ryhmä kerääntyi myöhemmin Pasilaan, jossa häiriökäyttäytyminen jatkui. Helsingin poliisin ennaltaehkäisevä ryhmä on selvittänyt kahakan syitä ja nuorten motiiveja tappelulle.

Eilen illalla poliisi kertoi mikä tilanteeseen johti. Viranomaisten mukaan tapauksen taustalla oli noin 15-vuotiaiden välinen riita, jonka seurauksena nuoret ovat sosiaalisessa mediassa sopineet tapaavansa yhteenottotarkoituksessa.

– Noin 15-vuotias nuori nainen oli poliisin tietojen mukaan kirjautunut luvatta toisen nuoren Snapchat-tilille ja julkaissut hänestä kuvia. Tästä oli syntynyt nuorten välille riita, jota puitiin sosiaalisessa mediassa, poliisi tiedotti eilen.

Maanantai-iltana riidan osapuolet kohtasivat yhteenottotarkoituksessa, kun paikalla oli arviolta kahdensadan nuoren joukko. Poliisille selvisi, että kohtaamisen yhteydessä riidan osapuolet olivat vetäneet toisiaan tukasta. Tämän hetken tietojen mukaan tapaukseen liittyen kirjataan rikosilmoitus identiteettivarkaudesta ja lievästä pahoinpitelystä.