Verenluovuttajia tarvitaan! Varaa aika etukäteen ensi viikolle

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomessa tarvitaan verenluovuttajia noin 800 ihmistä jokainen arkipäivä. Koronapandemia vähensi hetkellisesti verenkäyttöä, mutta nyt leikkaussalit ovat käynnistäneet peruttuja toimintoja. Verenluovutukseen on varattava aika etukäteen.

– Verenluovutukseen voi tulla turvallisin mielin. Veripalvelulla on käytössä pandemian aikaiset varotoimet, joiden avulla pystytään muun muassa rajoittamaan luovutustiloissa olevien ihmisten määrää, Punaisen Ristin Veripalvelu kertoo.

Ensi viikolla järjestetään verenluovutustilaisuuksia ympäri Suomen. Niiden lisäksi verta voi luovuttaa veripalvelutoimistoissa. Verenluovutuksessa palvellaan ensisijaisesti ajanvarauksella niin veripalvelutoimistoissa kuin verenluovutustilaisuuksissa.