Pullervo petti fanit – ei esiintynyt kertaakaan vuoden 2020 Norppalivessä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toukokuun ajan netissä suoraa lähetystä esittänyt Norppalive on päättynyt tältä vuodelta. WWF:n julkaisema livekamera keräsi yhteensä 1,2 miljoonaa katselukertaa. Aiempien vuosien tähtihylje, eli Pullervo, ei kuitenkaan esittäytynyt faneilleen.

– Norppaliven kuvaamalle kivelle kapusi kävi tänä keväänä kaikkiaan kolme eri saimaannorppaa. Lähetyksessä aiempina keväinä viihtynyt Pullervo ei esittäytynyt katsojille. Suomen tunnetuimmalla saimaannorpalla on kuitenkin kaikki hyvin: Itä-Suomen yliopiston norppatutkijat onnistuivat kuvaamaan Pullervon toukokuussa toisessa paikassa Saimaalla, WWF:n tiimistä kerrotaan.

Norppalivessä todistettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahden saimaannorpan välienselvittely. Norppalive on osa WWF:n laajempaa Luontolive-sivustoa, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Aiemmin kamerat ovat taltioineet muun muassa ahman, kyyn, metsälintujen, metsäpeuran, liito-oravan ja järvilohen elämää. WWF avaa tänä kesänä vielä ainakin yhden ennennäkemättömän kameran.