Suomalaisten seksielämä on nyt aktiivisempaa – kiitos koronakaranteenille

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Noin 15 prosenttia suomalaisista kertoo kotona olemisen ja koronakaranteeniajan kasvattaneen seksihaluja. Lisäksi masturboimisen määrä on lisääntynyt. Seksi ja orgasmit ovat toimineet piristyskeinona ankean arjen ja ikävän maailmantilanteen keskellä.

Kaalimato.com tutki huhti-toukokuun vaihteessa koronaepidemian myötä lisääntyneen kotona vietetyn ajan vaikutuksia suomalaisten seksielämään. Seksin harrastaminen yhdessä kumppanin kanssa on lisääntynyt 11 prosentilla suomalaisista. Yhteiset lemmenhetket ovat lisääntyneet erityisesti yhdessä asuvilla seurustelukumppaneilla sekä naimisissa olevilla.

– Läheisyys, koskettaminen ja seksi lisäävät tutkitusti yhteenkuuluvuuden ja turvallisuuden tunnetta parisuhteessa. Seksuaalisuus ja seksuaalinen nautinto ovat myös ihmisen kokomaisvaltaiselle terveydelle hyväksi. Kun poikkeustilan aikana ulkopuolelta syötetään paljon huolia, omasta hyvinvoinnistaan ja nautinnostaan kannattaa pitää erityisen hyvää huolta erilaisilla mieltä virkistävillä ja itselle hyvältä tuntuvilla asioilla, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen korostaa.