Työpaikkakiusaaminen ei aina ole äänekästä – näin tunnistat 5 erilaista kiusaajaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiusaaminen työpaikoilla voi olla hyvin näkyvää ja selvää. Se voi kuitenkin olla myös niin hienovaraista, että uhri ei itsekään osaa selkeästi osoittaa tilanteita, joissa häntä kiusataan. Hän tietää vain sen, että ennen työpäivää vatsaan sattuu rintaa painava ahdistus tulevasta työpäivästä ja ihmisten kohtaamisesta.

Työpaikoilla kiusaaminen voi tapahtua monella eri tavalla. Ennen kaikkea kiusaaminen on yleensä psykologista peliä ja pieniä päivittäin tapahtuvia tilanteita, jotka kasaantuessaan ja toistuessaan muodostavat kiusaamisen. Kiusaaminen on myös eri asia kuin esimerkiksi seksuaalinen ahdistelu, eikä näitä kahta tulekaan sekoittaa toisiinsa.

Healthista-sivusto listasi ammattilaisten avulla viisi erilaista muotoa, joilla kiusaaminen yleensä työpaikoilla ilmenee.

1. Palavereista poissulkeminen

Työkaverit eivät joko kerro kokouksista, rajoittavat tiedon kulkua kiusatulle tai sitten hyvin äänekkäästi tekevät selväksi sen, että henkilöä ei kutsuta tulevaan palaveriin.

2. Julkinen nolaaminen

Pienet tai suuremmatkin kommentit ja tokaisut, joiden tarkoitus on nolata henkilö muiden työntekijöiden silmissä ja vähätellä hänen työpanostaan tai osaamistaan.

3. Töiden kasaaminen kiusatulle

Henkilön työtaakka lastataan niin suureksi, että hän joutuu tekemään paljon enemmän kuin muut ja on selvästi uupunut, mutta kokee, että hän ei voi ilmaista asiaa muille. Muut kasaavat hänelle tehtäviä ja delegoivat omia töitään vaikka näkevät selvästi, että kiusattu tekee enemmän kuin muut.

4. Valehtelu

Kiusatusta aletaan levittää työpaikalla valheita ja hänen sanomisiaan aletaan vääristelemään.

5. Manipuloiminen

Pomon suosiossa oleva henkilö kiusaa työkaveriaan aina kun pomo ei ole näkemässä. Suosiossa oleva henkilö tietää, että pomo ei koskaan uskoisi hänestä mitään pahaa, minkä vuoksi asetelma jatkuu eikä kiusattukaan uskalla kertoa asiasta eteen päin ajatellessaan, että hän itse tulee saamaan vaikean työntekijän maineen.