Poliisi julkaisi ratsian jälkeisen kuvan – pino takavarikoituja mopojen rekisterikilpiä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisi suoritti mopovalvontaa viime viikonloppuna lauantaina iltapäivästä. Tehostettuun mopovalvontaan osallistui moottoripyöräpoliiseja ja muutama autopartio. Poliisit tarkastivat yhteensä 56 mopoa.

Poliisi kertoo, että 21 kuljettajaa sai sakon tai rikesakon seuraamuksen. Syynä oli mopon kunto, rakenteiden muutos tai viritys. Poliisi koeajoi mopoja, ja osa niistä kulki aivan liian kovaa vauhtia. Ouluun oli suunniteltu mopomiittiä illaksi, joten valvonnan tarkoituksena oli ennaltaestää kokoontumista ja tehdä poliisi tiettäväksi.

– Seitsemän kuljettajan kohdalla mopoja oli viritetty niin paljon, että niitä ei voinut enää pitää mopona vaan moottoripyörinä. Nämä kuljettajat määrättiin ajokieltoon, ajoneuvoista poistettiin rekisterikilvet ja määrättiin valvontakatsastukseen. Lisäksi odotettavissa on muun muassa veroseuraamuksia Trafilta ajoneuvojen omistajille, toteaa Jari Salmela Oulun poliisista.