Applen uutuuspatentti mahdollistaa keinotekoiset ryhmäselfiet – helpottaa turvavälin pitämistä

Digi · Tim Isokivi

Applen tuoreen patentin ansiosta yhteiskuvia voi ottaa myös turvavälit huomioon ottaen. Sen ansiosta käyttäjät voivat nimittäin luoda eräänlaisia keinotekoisia yhteisselfieitä.

Patently Apple -sivuston paljastamassa patentissa kuvaillaan älylaitteen luomia synteettisiä ryhmäselfieitä. Ryhmäkuvat voitaisiin luoda useasta eri kuvasta tai videosta tekoälyn avulla. Käyttäjät voisivat vielä jälkikäteen muokata kuvia itse.

Apple on hakenut patenttia ominaisuudelle jo vuonna 2018. Tuolloin sillä haluttiin lähinnä helpottaa ryhmäkuvien ottamista. Keksintö on kuitenkin erityisen ajankohtainen vuonna 2020, jolloin ihmisiä on kehotettu pitämään turvaväli muihin henkilöihin koronaviruksen mahdollisen leviämisen välttämiseksi.