Sukeltajat kohtasivat uhanalaisia valaita – upea tilanne videolla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kalastajat, veneilijät ja melojat ovat ajoittain päässeet lähelle valaita, jotka ovat olleet vähintään yhtä kiinnostuneita ihmisistä kuin ihmiset valaista. Joskus tällaisista kohtaamisista saadaan tallennettua videoita, joita ilman kukaan ei uskoisi mitä on tapahtunut.

Nyt videolla nähdään todella upea tilanne, jossa ihmiset ovat päässeet kohtaamaan hyvin uhanalaisia mustavalaita. Sukeltajat olivat huomanneet valaat kauempaa, jolloin he olivat sammuttaneet veneen moottorin siltä varalta, että valaatu tulisivat lähemmäs katsomaan heitä.

Kalastajat olivat oikeassa siinä, että valasta kiinnosti mikä vene oli, minkä vuoksi se ui aivan lähelle oman poikasensa kanssa. Miehet saivat Tasmaniassa Maria Island -saaren lähettyvillä tilanteen videoitua ja heidän kuullaan itsekin toteavan, että tälläinen tapahtuma voi tulla vain kerran elämässä vastaan.