Suomen poliisilta vakava viesti: ”Nollatoleranssi rasismiin ja syrjintään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on nähty viime päivinä mellakoita, joissa on muun muassa peräänkuulutettu parannuksia mustin oikeuksiin. Mellakat alkoivat, kun mustaihoinen mies George Floyd kuoli Yhdysvalloissa poliisin liiallisen voimankäytön seurauksena. Suomessa tapaus on saanut aikaan melko rauhallisia mielenilmauksia. Nyt poliisi on kuitenkin kommentoinut saamiaan kysymyksiä.

– Olemme saaneet viime aikoina paljon viestejä poliisin voimankäytöstä, koulutuksesta ja rasismista. Suomen poliisi on kaikkien poliisi. Yhdenvertaisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme, ja poliisin tulee kohdella kaikkia tasapuolisesti. Tämä koskee jokaista yksittäistä poliisia, Suomen poliisi kirjoitti Instagramissa.

– Mahdolliset ennakkoluulot eivät saa näkyä poliisin työssä. Meillä on nollatoleranssi rasismiin ja syrjintään tai epäoikeudenmukaiseen kohteluun. Varmistamme tämän koulutuksella ja ohjeistuksella. Puutumme tällaiseen kohteluun, kun se tulee tietoomme.

View this post on Instagram

Olemme saaneet viime aikoina paljon viestejä poliisin voimankäytöstä, koulutuksesta ja rasismista. . Suomen poliisi on kaikkien poliisi. Yhdenvertaisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme, ja poliisin tulee kohdella kaikkia tasapuolisesti. Tämä koskee jokaista yksittäistä poliisia. . Mahdolliset ennakkoluulot eivät saa näkyä poliisin työssä. Meillä on nollatoleranssi rasismiin ja syrjintään tai epäoikeudenmukaiseen kohteluun. Varmistamme tämän koulutuksella ja ohjeistuksella. Puutumme tällaiseen kohteluun, kun se tulee tietoomme. . Nyt me haluamme tietää, millaista sisältöä aiheesta toivotaan poliisin somekanaviin. Kommentoi alle tai kerro stoorissa! Kiitos ❤️ . #poliisi #kaikkienpoliisi #kaikkienturvaaja #nollatoleranssi #syrjintä

A post shared by Suomen poliisi (@suomen_poliisi) on