64 000 kilpikonnaa kerääntyi koralliriutalle Australiassa – uskomaton näky

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuoreella viraalivideolla päästään todistamaan harvinaista ja upeaa luontohetkeä. Siinä peräti kymmenet tuhannet kilpikonnat ovat saapuneet pesimään Australiassa sijaitsevalle valliriutalle.

Queenslandin ympäristöministeriö käytti dronekameraa kuvatakseen Isolla valliriutalla laumoittain uivia merikilpikonnia. Pesimäkauteen valmistautuvia matelijoita oli arviolta yhteensä jopa 64 000 kappaletta. Kilpikonnat olivat matkalla Raine-saarelle laskemaan munansa sen rantahiekkaan.

Rauhoitetulle saarelle ei päästetä ihmisiä, jotta kilpikonnilla olisi turvallinen paikka pesiä. Tutkijat kertovat tiedotteessaan dronekameroiden on helpottaneen kilpikonnien laskemista huomattavasti. Matelijoiden suuri määrä ilahdutti tutkijat, sillä kilpikonnia laskettiin kauko-ohjattavan lennokin avulla 1,73 kertaa odotettua enemmän.