Kobe Bryantin leski vaatimassa satojen miljoonien korvauksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koripallotähti Kobe Bryant kuoli tammikuun lopussa tyttärensä ja seitsemän muun henkilön kanssa helikopterionnettomuudessa. Urheilijan leski, Vanessa Bryant, on sittemmin aloittanut miehensä kuolemaan liittyvät oikeustoimet Island Express Helicopters -yhtiötä vastaan.

Vanessa Bryantin kanteen mukaan helikopteriyhtiö syyllistyi kuolemantuottamukseen kahdeksan ihmisen hengen vaatineen onnettomuuden vuoksi. E! News -sivuston mukaan lesken yhtiöltä vaatimien vahingonkorvausten tarkka määrä ei ole vielä selvillä. Vanessa kuitenkin kertoo Koben kuolemasta aiheutuneen hänelle ja perheelleen satojen miljoonien dollarien arvoinen rahallinen menetys.

Kanteen mukaan lentäjä Ara George Zobayan lensi sumuisissa ja helikopterille epäsuotuisissa olosuhteissa ja syyllistyi kuolemantuottamukseen. Hänen kerrotaan saaneen jo aikaisemmin huomautuksen Yhdysvaltojen ilmailuhallinnolta sääntöjensä rikkomisesta. Kanteen mukaan Island Express Helicoptersilla ei myöskään ollut asianmukaisia turvallisuuskäytäntöjä, jotka olisivat estäneet lennot vaarallisissa olosuhteissa.