Mies loi kaikkien aikojen pienimmän shakkilaudan – kokoa vain 9 millimetriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman epävirallisesti maailman pienimmän shakin pelaaminen saattaa olla erittäin haastavaa, ainakin ilman apuvälineitä. Shakkilaudalla on nimittäin kokoa ainoastaan yhdeksän kertaa yhdeksän milliä.

Shakkilaudan on luonut miniatyyriveistoksiin erikoistunut turkkilainen Necati Korkmaz. Hän työsti peliä kuuden kuukauden ajan kuusi tuntia päivässä.

Korkmazin mukaan peli on täysin pelattava, joskin pelaajat tarvitsevat suurennuslasin nähdäkseen pelilaudan kunnolla ja pinsetit liikutellakseen pelinappuloita. Guinnessin ennätystenkirja ei ole vielä vahvistanut kyseessä olevan maailman pienin shakkilauta. UPI-uutistoimiston mukaan tämänhetkistä virallista ennätystä pitelevä lauta on kuitenkin noin kaksi kertaa Korkmazin luomusta suurempi.

 

Micro-sculpture eyes Guinness Book with 9-milimeter chess set

Micro-sculpture eyes Guinness Book with 9-milimeter chess setA Turkish micro-sculptor has made the world's smallest handmade chess set breaking the previous record of his colleague in the U.S.A. Artist Necati Korkmaz has worked for six hours a day for six months and produced his latest sculpture, which he thinks will be a new entry in the Guinness Book.https://www.yenisafak.com/en/video-gallery/life/micro-sculpture-eyes-guinness-book-with-9-milimeter-chess-set-2204185

Publiée par Yeni Şafak sur Lundi 8 juin 2020