Surullinen näky pinnan alla – meri täyttyy kertakäyttöisistä hengityssuojaimista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen aiheuttaman pandemian aikana hengityssuojaimia ja kumihanskoja on kulutettu varmasti enemmän kuin koskaan aiemmin. Nyt sukeltajat ovat kuvanneet surullisen näyn meren pohjasta, josta löytyy paljon koronavirukselta suojautumiseen liittyvää roskaa.

Koronavirus näyttää vaikuttaneen meren saastumiseen negatiivisella tavalla. Samalla kun ilmakehä tuntuu puhdistuvan lentoliikenteen hidastuttua, meri on alkanut täyttymään kertakäyttöisistä kumihanskoista ja hengityssuojaimista. The Guardian -sivuston julkaisemalla videolla nähdään miten paljon kumihanskoja ja hengityssuojaimia meren pohjasta löytyy lyhyenkin sukelluksen aikana.

Luonnonsuojelijat toivovat, että ihmiset suojautuisivat kauppareissuillaan ja muilla julkisilla paikoilla virukselta pesemällä hyvin käsiään ja jättäisivät kumihanskojen käyttämisen niille, joille se on töissä välttämätöntä. Kertakäyttöisten hengityssuojainten hajoaminen kestää noin 450 vuotta, joten asiantuntijat kehottavat ihmisiä suosimaan kankaisia uudelleen käytettäviä suojia.