Setä Tamu soolouralle – Tamun esikoissingle julkaistiin juuri

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisille vuosien varrella Apocalyptic 7, Firevision, Yön polte ja Kuningas Pähkinä & Setä Tamu -kokoonpanoista tuttu Mikko ”Tamu” Tamminen on käynnistänyt soolouransa. Kansainvälisesti Suomen menestyneimpiin musiikintekijöihin lukeutuva Tamminen on nyt julkaissut ensimmäisen singlensä Et ollutkaan yksin.

– Olen ollut mukana tekemässä ja tuottamassa kaikenlaista musiikkia aina Kaija Koosta Petri Nygårdiin ja kaikkea mahdollista niiden väliltä. Jokainen näistä upeista ihmisistä on ollut minulle korvaamaton apu ja oppi. Tähän hommaan liittyy niin paljon erilaisia asioita, jotka on hallittava. Tekniikkaa ja taitoja sekä työkaluja tehdä hyviä biisejä. Olen tavattoman kiitollinen kaikista niistä nauruista ja itkuista, joita olen saanut kokea lukemattomissa sessioissa näiden ihmisten kanssa, Tamu kertoo.

Lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten artistien kanssa musiikkia tehnyt Tamu kirjoitti ensimmäiset soolokappaleensa odottaessaan lapsensa syntymää vuonna 2016.

– En ole vielä kovinkaan pitkään kokenut olevani valmis kirjoittamaan tekstejä, lukuun ottamatta huumorihöysteisiä rap -lyriikoita, joita olen kynäillyt jo 90-luvun alusta saakka. Halu kirjoittaa on ollut minussa jo toki kauan, mutta vasta nyt, yli 40-vuotiaana ei kai enää pelkää avata itseänsä ja kokemaansa, Tamu kertoo.

Nyt ensimmäisenä soolosinglenä julkaistu Et ollutkaan yksin oli ensimmäinen kappale, jonka Tamu kirjoitti itselleen.

– On jotenkin maagista, että just tämä kappale on nyt myös eka Tamu -sinkku. Olen onnellinen tästä uudesta minästä, jonka olen löytänyt. Omien biisien kirjoittaminen on kuin uusi puhdas sivu urallani ja miksei elämässänikin. On hyvä ja terveellistä tiedostaa, että maailma pyörii radallaan hienosti jatkossakin ilman lauluja ja viihdettä, mutta toivon, että joku saa musiikistani lohtua tai puhdistuu ja uudistuu samalla lailla kuin minä kirjoittaessani näitä kappaleita, Tamu jatkaa.