Historiallisen helteinen juhannus tulossa! Helleputki jatkumassa ainakin viikon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen juhannus on perinteisesti märkä, kylmä ja vähäluminen. Viikon päästä juhlittavaa keskikesän juhlaa päästään kuitenkin tämänhetkisten ennusteiden mukaan viettämään historiallisen upeassa säässä, sillä luvassa on hellesäätä ainakin Etelä-Suomeen. Viikonloppuna alkanut helleputki jatkuu nimittäin tällä tietoa juhannusviikonlopun yli.

Tänään maanantaina Oulun seudulle luvataan jopa 29 asteen helteitä, Turkuun 28 astetta, Tampereelle 27 astetta ja Helsinkiin 26 astetta. Tiistaina lämpötila voi nousta jo 30 asteeseen, mutta samalla etelästä lähestyy ukkosrintama. Sateita voi tulla keskiviikkona ja torstaina koko Etelä-Suomessa, mutta saderintaman odotetaan väistyvän itään perjantaihin mennessä.

Juhannuspäiväksi Keski-Suomeen luvataan 26 asteen helteitä, Vaasan rannikolle 25 astetta ja pääkaupunkiseudulle 24 astetta. Oulun korkeudella helteet hellivät tällä tietoa 25 asteen voimin. Helleputki siis jatkuu juhannuksen yli, vaikka välillä voi tulla myös vilvoittavia sadekuuroja.