Huikea näky videolle – tulipallo loisti vihreänä yötaivaalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australiassa ihmeteltiin sunnuntaina yötaivaalla loistanutta valoilmiötä. Länsi-Australian yläpuolellla nähtiin asteroidiksi epäilty vihertävä valopallo. Valoilmiö ilmestyi taivaalle aamuyöstä paikallista aikaa.

Tulipallo hehkui taivaalla niin kirkkaana ja niin kauan aikaa, että se ehdittiin ikuistamaan lukuisiksi sittemmin sosiaalisessa mediassa jaetuiksi videoiksi. Toistaiseksi on epäselvää, mikä taivaalla loistanut kappale on.

Moni epäili kyseessä olevan ilmakehässä palavaa avaruusromua. ABC-uutissivuston mukaan tutkijat kuitenkin uskovat kyseessä olleen joko lopulta maahan pudonnut meteoriitti tai vaihtoiehtoisesti tulipallo, joka ilmestyi maapallon ilmakehään mutta jatkoi matkaansa takaisin avaruuteen.

 

Potential meteor at Cape Lambert

[Strong LANGUAGE WARNING – this clip contains words that may offend]This video of a what appears to be a meteor shooting over head was taken at Cape Lambert overnight by Shaz Hussien. 😮🌠🎥 ABC Pilbara

Publiée par ABC Perth sur Dimanche 14 juin 2020