Tutkimus: Näin moni suomalainen vähentää stressiä seksillä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Liikunta ja nukkuminen ovat perinteisiä stressinpoistokeinoja, joihin myös suomalaiset turvautuvat. Tutkimusten mukaan luonnossa liikkuminen on oiva tapa vähentää mieltä ja kehoa kuormittavia tuntemuksia. Stressiä voi lievittää myös seksillä.

Seksivälineyhtiö Kaalimadon mukaan suomalaiset vähentävät stressiä myös seksin harrastamisen ja masturboimisen avulla. Noin neljäsosa kyselyyn vastanneista myönsi, että kumppanin kanssa harrastettu seksi auttaa lievittämään stressitasoja. Lähes joka kymmenes lievittää stressiä masturboimalla, tosin miehet onanoivat selkeästi naisia enemmän rentoutumistarkoituksessa.

– Mukava ja nautinnollinen tekeminen saa ajatukset pois ikävistä ja mieltä painavista asioista. Niinpä myös seksi, erityisesti turvalliseksi koetun ihmisen kanssa, on tehokas kehon ja mielen rentoutuskeino. Kiihottuessa ja orgasmin aikana kehossamme vapautuu mielihyvähormoneja, jonka lisäksi toisen ihmisen kosketus ja läsnäolo rauhoittavat. Seksiä harrastaessa ollaan parhaassa tapauksessa myös täysin läsnä siinä hetkessä, mikä itsessään lievittää stressiä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Miesten ja naisten välillä on kuitenkin eroja siinä, kuinka stressiä lievitetään parhaiten. Siinä missä naiset suuntaavat mielellään metsään samoilemaan, saattavat miehet lähteä poistamaan stressiä mielummin vaativan hikiliikunnan pariin tai nauttia alkoholia. Naiset rentoutuvat mielellään myös eläinten, hyvän kirjan tai kylvyn parissa.