Facebook ja Instagram antavat käyttäjien piilottaa poliittiset mainokset

Digi · Tim Isokivi

Facebook ja Instagram täyttyvät vaalien alla lukuisista poliittisista mainoksista. Nyt palvelujen Yhdysvaltalaisille käyttäjille on tarjottu mahdollisuus kytkeä ne kokonaan pois näkyviltä.

Uusi ominaisuus paljastettiin Facebookin blogissa. Päätös tehtiin Yhdysvaltojen valmistautuessa parhaillaan marraskuussa järjestettäviin vuoden 2020 presidentinvaaleihin. Facebookiin on avattu samalla uusi Voting Information Center -osio, josta käyttäjät saavat tietoja äänestyspaikoista, äänestäjäksi rekisteröitymisestä ja postitse suoritettavasta äänestämisestä.

Facebookia on aikaisemmin kritisoitu muun muassa siitä, ettei se puutu valheellisiin tietoihin poliitikkojen mainoksissa. Toistaiseksi tiedossa ei ole, tullaanko poliittisten mainosten piilottamisen mahdollistavaa ominaisuutta laajentamaan tulevaisuudessa myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle.