Tällainen on maailman edullisin sähköauto – maksaa hieman yli tuhat euroa

Autot Digi · Tim Isokivi

Tesla-sähköautosta saa toistaiseksi pulittaa kymmeniä tuhansia euroja, mutta markkinoilla on myös edullisempia vaihtoehtoja. Halvimmillaan sähköauton voi saada jopa noin tuhannen euron hintaan.

Tuoreella videolla Jalopnik-autosivuston toimittaja Jason Torchinsky koeajaa mahdollisesti markkinoiden edullisinta sähköautoa. Changli-yhtiön Freeman -ajoneuvon akulla varustettu versio maksoi 1 200 dollaria, eli hieman yli tuhat euroa. Toimituskulujen ja tullimaksujen myötä arvo tosin kohosi noin 3 000 dollariin.

Lähinnä lelu- tai mopoautoa ulomuodoltaan muistuttava ajoneuvo ei ole esteettisesti erityisen miellyttävä näky. Ajoneuvo osoittautuu kuitenkin hintaansa nähden positiiviseksi yllätykseksi. Auto on valmistettu metallista muovin sijaan ja se on varustettu radiolla, lämmittimellä ja jopa takakameralla.

Changli kulkee yhdellä latauksella noin 44,7 kilometrin matkan. Ajoneuvon suurimmaksi heikkoudeksi osoittautuu sen hitaus, sillä se kykenee vain noin 30 kilometrin tuntivauhdin huippunopeuteen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.