Entinen neuvonantaja paljasti: ”Trump kysyi kuuluuko Suomi Venäjään”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen kansalaisten kotimaansa ulkopuolisen politiikan ja maantiedon tuntemus ei tunnetusti ole aina päätä huimaavaa. Moni saattaisi silti odottaa maan presidentin olevan edes jotakuinkin perillä esimerkiksi Euroopan valtioista.

Donald Trumpin entinen turvallisuusneuvonantaja on kirjoittanut kokemuksistaan pian julkaistavan The Room Where it Happened -paljastuskirjan. Independent-lehden mukaan kirjasta käy muun muassa ilmi Trumpin kyselleen, onko Suomi osa Venäjää.

Boltonin kirjan mukaan Trumpin tietämättömyys Suomea kohtaan kävi ilmi vuoden 2018 Helsingin huippukokouksen aikoihin, jolloin hän oli tapaamassa Venäjän presidentti Vladimid Putinin. Trumpin kerrotaan kyselleen avustajiltaan, onko Suomi osa Venäjää vai kenties jonkin sortin Venäjän sateliittivaltio.

Kyseessä ei ole ainoa kerta, kun Trumpin maantiedon tuntemuksen on paljastettu olevan heikolla pohjalla. Yhdysvaltojen istuva presidentti on muun muassa kutsunut Belgiaa kauniiksi kaupungiksi ja sekoittanut Baltian maat Balkaniin.