Medellin-huumeparoni vapautui vankilasta – Oli Pablo Escobarin rikoskumppani

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pablo Escobarin kanssa pahamaineisen Medellin-kartellin perustanut Carlos Lehder pidätettiin Kolumbiassa vuonna 1987. Nyt entinen huumeparoni on vapautunut Yhdysvalloissa sijaitsevasta vankilasta.

Lehder tuomittiin alun perin elinkautiseen rangaistukseen ja lisäksi vielä 135 vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomiota kuitenkin lyhennettiin miehen suostuttua yhteistyöhön viranomaisten kanssa. Kolumbiansaksalainen Lehder on sittemmin siirretty Saksaan.

Lehderin Monica-tytär kertoo 70-vuotiaan isänsä sairastavan syöpää. Miehestä huolehtii saksalainen hyväntekeväisyysjärjestö, sillä hänellä ei ole maassa eläviä sukulaisia. Lahderillä on BBC:n mukaan Saksan kansalaisuus hänen saksalaisen isänsä ansiosta.

Huumeparoni muutti 1970-luvulla Bahamalla sijaitsevan Norman’s Caye -saaren salakuljetustoimintansa keskukseksi korruptoituneiden viranomaisten avustuksella. Hänet pidätettiin myöhemmin Pablo Escobarin antaman vihjeen perusteella. Medellin-kartellin arvioidaan toimittaneen 80% prosenttia kaikesta Yhdysvaltoihin 1970- ja 80-luvuilla salakuljetetusta kokaiinista.