Katukatti Bob on kuollut – koditon kissa ja katusoittaja koskettivat miljoonia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Katukatti Bob -kirjasarjan ja elokuvan inspiraationakin toiminut maailmankuulu englantilaiskissa Bob on kuollut. Bob oli menehtyessään 14-vuotias.

Lontoolainen katusoittaja James Bowen tapasi loukkaantuneen ja kodittoman Bob-kissan kamppaillessaan itse huumeongelmien kanssa ja päätti huolehtia eläimestä. Bob kulki Bowenin mukana miehen esiintyessä ja myydessä The Big Issue -lehteä ohikulkijoille Lontoossa. Erottamattomasta kaksikosta tuli pian paikallisia kuuluisuuksia.

Bowenin ja Bobin tarina ikuistettiin maailmanlaajuiseksi menestykseksi nousseeksi Katukatti Bob -kirjaksi. Kirjan pohjalta tehtiin vuonna 2016 myös elokuva, ja Bobista on kirjoitettu sittemmin lukuisia uusia kirjoja. Bowen kirjoitti Bobin muistokirjoituksessa Facebookissa kissan pelastaneen hänen elämänsä.

– Bob antoi minulle paljon muutakin kuin vain seuraa. Löysin kissan avulla elämälleni aikaisemmin puuttuneen suunnan ja tarkoituksen. Bob on tavannut tuhansia ihmisiä ja koskettanut miljoonia. Samankaltaista kissaa ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan, James Bowen kirjoitti.

 

Hodder & Stoughton and James Bowen are saddened to announce the death of Bob the cat on 15 June at the age of at least…

Publiée par A Streetcat Named Bob sur Mardi 16 juin 2020

View this post on Instagram

James and Bob in Lisbon last month #Bobrigado

A post shared by Street Cat Bob (@streetcatnamedbob) on