Ruokavirasto varoittaa: Hyytelökarkeissa tukehtumisvaara

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Taiwanista Suomeen tuoduissa hyytelömakeisissa on tukehtumisvaara. Karkkeja myydään eri nimisissä pusseissa, mutta niille on yhteistä pienessä pikarissa oleva hyytelömäinen koostumus. Makeiset on vedetty pois myynnistä.

Karkeissa on käytetty kiellettyjä lisäaineita, jotka saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran. Karkit on pienissä muovipikareissa ja makeisen kiinteä muoto on petollinen tuotetta puristettaessa, Ruokavirasto selventää.

Tuotenimiä ovat ainakin nämä:

Girl Jelly Fruity Bites



Boy Jelly Fruity bites



Fruitery Jelly Assorted Jar



Fruitery Jelly Assorted Bag



Pentagon Cup Jelly Snacks Bag



Pentagon Cup Taro (Bag)



Pentagon Cup Taro (Jar)



Assorted Jelly Snack

Tuotteita on ollut myynnissä laajalla alueella Suomessa erityisesti aasialaisia elintarvikkeita myyvissä elintarvikeliikkeissä. Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää nämä ja vastaavat tuotteet.