Yllättävä selvitys! Lastenvaunujen hinnat nousevat kesällä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalainen tuotteiden hintojen vertailupalvelu Hintaopas on selvittänyt lastenvaunujen hintoja eri kuukausina. Selvityksen perusteella lastenvaunut ovat kaikista kalleimpia kesällä ja edullisimpia loppuvuodesta. Suomessa syntyy eniten lapsia heinä-elokuussa, mikä vaikuttaa myös lastenvaunujen hintoihin.

Hintaoppaan tekemän selvityksen mukaan lastenvaunujen hinnat nousivat viime vuonna toukokuusta heinäkuulle 5-8 prosenttia. Normaalisti tuotteet myydään alennushintaan kesällä, mutta lastenvaunut tekevät poikkeuksen trendissä. Kysyntä nostaa hintoja.

– Tämän hetken suosituimmaksi lastenvaunumalliksi Hintaoppaassa on noussut Britax Smile 3 -matkajärjestelmävaunut, jotka maksavat kalleimmassa kaupassa 1.098,90 euroa ja halvimmassa kaupassa 859 euroa. Hintaeroksi kauppojen välillä tulee siis varsin huomattava 240 euroa, joten hintoja kannattaa vertailla myös eri kauppojen välillä, Hintaopas tiedottaa.