Älä jätä käsidesipulloa kuumaan autoon! Voi aiheuttaa tulipalon

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin Suomessa kuin monissa muissakin Euroopan maissa on viime viikkoina päästy nauttimaan helteisistä säistä. Sen myötä on hyvä muistaa, mitä asioita ei kannata jättää kuumaan ajoneuvoon.

Käsien desinfiointiaineiden käytön yleistyttyä ihmisiä on varoitettu jättämästä niitä sisältäviä pulloja kuumiin autoihin. Alkoholia sisältävästä käsidesistä saattaa kuumentumisen seurauksena vapautua herkästi syttyviä höyryjä. Höyryjen saavutettua leimahduspisteen ne voivat aiheuttaa jopa tulipalon, joka leviää nopeasti autossa.

Varoitus ei siis koske ainoastaan aerosolitölkkejä vaan kaikkia alkoholia sisältäviä käsien desinfiointiaineita. Asiasta varoituksen julkaisseen Iso-Britannian terveydenhuoltojärjestelmä NHS:n mukaan he ovat saaneet lukuisia yhteydenottoja tapauksista, joissa autoihin jätetyt käsidesipullot ovat aiheuttaneet tulipaloja. Lämpötilat voivat helteillä nousta autojen sisällä reilusti yli 50 asteeseen, joten käsidesiä on syytä säilyttää jossain viileämmässä paikassa.

 

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.