Suomalaistähti Applen Foundation-suursarjassa – tältä se näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Apple TV+ -suoratoistopalvelua varten työstetään parhaillaan Foundation-suursarjaa. Isaac Asimovin kirjasarjaan perustuvan scifisarjan keskeisessä roolissa tullaan näkemään muun muassa Puhdistus, 95 ja Leijonasydän -elokuvista tunnettu suomalaistähti Laura Birn.

Säätiö -kirjoihin perustuva sarja sijoittuu tulevaisuuden galaktiseen imperiumiin. Tutkija Hari Seldon ennustaa kehittelemällään menetelmällä imperiumin hajoavan pian ja ihmiskunnan ajautuvan 30 000 vuotta kestävälle uudelle pimeälle keskiajalle. Hänet halutaan kuitenkin vaientaa valtaapitävien taholta.

Foundation-sarjan päärooleissa nähdään Chernobyl-sarjan tähti Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell ja Laura Birn. Sarjan showrunnerina toimii muun muassa The Dark Knight -elokuvan käsikirjoittaja David Goyer. Vuonna 2021 Apple TV+ -palveluun ilmestyvästä jättituotannosta saadaan esimakua sen tuoreen ensimmäisen trailerin muodossa.