Meteoriitti putosi maahan – ääni kuului kahden kilometrin päässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maahan putoaa vuosittain satoja meteoriitteja, mutta moni niistä jää huomaamatta. Sen sijaan taannoin Intiaan pudonnut taivaankappale ei jäänyt huomaamatta sen aiheuttaman voimakkaan äänen ansiosta.

Noin 2,78 kiloa painava kappale putosi Rajasthanin Sanchoreen perjantaiaamuna. Kappaleen maahan iskeytymisestä aiheutui niin voimakas ääni, että se kuultiin kahden kilometrin päässä. Putoamispaikalta löydettiin noin 30 senttiä syvä kraateri, jonka sisällä pudonnut taivaankappale lepäsi.

Kiiltävä ja osittain lähes sileäpintanen kappale toimitettiin paikalliseen poliisilaitokseen sen jäähdyttyä hieman. Meteoriitiksi uskottu esine toimitettiin myöhemmin laboratorioon tarkempaa analyysiä varten. Sen on toistaiseksi todettu sisältävän ainakin germaniumia, platinaa, nikkeliä ja rautaa, uutisoi The Tribune India.