Delfinaarioiden delfiinit saatetaan korvata roboteilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Delfinaarioiden eettisyys on herättänyt jo pitkään keskustelua, ja esimerkiksi Tampereen Särkänniemessä niistä luovuttiin muutama vuosi sitten kokonaan. Nyt eläintarhojen ja huvipuistojen delfiineille suunnitellaan keinotekoista korvaajaa.

San Franciscossa toimiva Edge Innovations on luonut aidon kaltaisen robottidelfiinin. Sen kerrotaan paitsi näyttävän ja tuntuvan aidolta delfiiniltä, myös liikkuvan ja uivan lähes täysin sellaisen tavoin. 270 kiloa painavan robotin akku kestää noin 10 tuntia, ja se kestäisi merivettä noin 10 vuoden ajan.

Robottidelfiinin kerrotaan herättäneen jo kiinnostusta Kiinassa. South China Morning Post -lehden mukaan maassa on koronakriisin myötä aloitettu tiukat villieläinten maahantuontiin ja myyntiin liittyvät rajoitukset, mikä koskee myös Kiinan eläintarhoja ja akvaarioita. Vaikka yksi robottidelfiini saattaisi maksaa jopa kymmeniä miljoonia dollareita, saattaisi sellainen tulla pitkällä tähtäimellä halvemmaksi kuin todellisista eläimistä huolehtiminen.