Käyttäjien toiveisiin vastattiin – Duolingo-sovelluksessa voi nyt opetella suomea

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmanlaajuisesta suosiosta nauttivan Duolingo-sovelluksen avulla eri maiden kieliä voi opetella viihdyttävällä tavalla. Palvelussa on voinut opiskella 96 kielikurssia 37 kielellä, mutta suomen kielen opetteleminen ei ole sovelluksessa ennen onnistunut.

Nyt Duolingon avulla voi vihdoin opiskella myös suomea. Duolingon markkinointipäällikkö Colin Watkins paljasti Yleisradiolle suomen olleen yksi kaikkien aikojen toivotuimpia kieliä palveluun. Uudistuksen odotetaan innostavan niin ulkomailla kuin Suomessakin asuvienkin kieltä osaamattomia opettelemaan suomea.

Duolingossa kieliä opetellaan lyhyiden, omaa tahtia suoritettavien kurssitehtävien avulla. Sovelluksen avulla opiskelu muistuttaa mobiilipelin pelaamista, mikä tekee siitä monille perinteistä kielten opettelua houkuttelevampaa. Duolingon käyttäjät voivat halutessaan esimerkiksi kilpailla muiden kanssa siitä, kuka etenee opinnoissaan parhaiten.

Duolingolla on maailmanlaajuisesti jo 300 miljoonaa käyttäjää. Suomessa sovelluksessa opetellaan eniten espanjaa, ranskaa ja ruotsia.