EU harkitsee Yhdysvaltojen rajojen sulkemista – syynä hälyttävät koronaluvut

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka esimerkiksi Suomessa koronakriisiin liittyviä rajoituksia ollaan jo purkamassa, on tartuntojen määrä edelleen suuri esimerkiksi Yhdysvalloissa. Nyt Euroopan unionin kerrotaan suunnittelevan matkustuskieltoa Yhdysvaltojen kansalaisille jäsenmaihinsa.

EU:n on määrä sopia 1. heinäkuuta mennessä, mistä maista EU-maihin on jatkossa lupa matkustaa. New York Times -lehden mukaan suunnitelman luonnoksista matkustuskieltoa kaavaillaan parhaillaan Yhdysvaltojen, Brasilian ja Venäjän kansalaisille. Yhdysvalloissa on vahvistettu yhteensä 2,3 miljoonaa koronavirustartuntaa ja 120 000 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Matkustuskieltoja saatetaan poistaa sen mukaan, kuinka paljon virustartuntojen määrät vähenevät maissa. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan EU-maihin matkustaminen sallittaisiin heinäkuussa Vietnamista, Kiinasta, Kuubasta ja Ugandasta.